Menucommissie zoekt leden

Menucommissie zoekt leden

Webmaster
30 november 2023

Een aantal leden van de menucie, waaronder de voorzitter, hebben aangegeven volgend jaar te gaan stoppen. We zijn dus op zoek naar nieuwe leden van de menucie! We hebben ruimte voor 5 nieuwe leden. De zoektocht naar een voorzitter/coördinator van de menuzie is iets dringender. Dit kan zowel een combinatierol (coördinatie en een menu ontwerpen) of alleen coördinatie zijn.

Als lid van de menucie maak je een volgende stap in je kookcapaciteiten. Je bedenkt gerechten en hele menu's, je analyseert en bediscussieert menu's en gerechten van anderen en je doet mee aan het voorkoken waar o.a. smaakcombinaties, menu-opbouw, presentatie etc. worden besproken. Een ongelooflijke leerervaring dus binnen jouw kookhobby.

Voor 2024 zijn de meeste menu's al eerder uitgetest bij het voorkoken, echter we willen rond maart/april een vijftal nieuwe menucieleden laten starten. Deze leden maken dan de menu's, die vanaf eind 2024/januari 2025 worden voorgekookt, waardoor je ruim de tijd hebt om deze menu's te bedenken. We willen de vernieuwde menucie laten starten met een workshop van een dagdeel van een kok van de horecavakschool, zodat je met veel kennis kunt starten. De voordelen:

  • Je wordt nog begeleid door de huidige en oud-commissieleden.
  • Training door ervaren koks bij aftrap.
  • Je leert andere leden kennen buiten je eigen kookgroep.
  • Persoonlijke ontwikkeling: je maakt een enorme sprong in je kookvaardigheden door zelf aan de slag te gaan met menu's en te leren van anderen.
  • Tot 11x extra koken op de 1e maandag van de maand (zonder extra kosten).

Goede, uitdagende en inspirerende menu's zijn het fundament van onze kookvereniging. Meld je dus aan voor de vernieuwde menucie door een mail aan secretaris@lesamisdecuisine.nl.