Menu's ontwerpersavond

Menu's ontwerpersavond

De menucommissie
04 november 2022

Een menu ontwerpen is een flinke klus en we prijzen ons gelukkig met een aantal creatieve en inspirerende leden die hier, met plezier, tijd en energie in steken. Er moet namelijk aan veel gedacht worden om een goed menu én een goed menu-jaarprogramma te maken.

Donderdagavond 27 oktober kwamen onze menu-ontwerpers bij elkaar om het jaarprogramma van 2024 door te spreken en af te stemmen. Deze bijeenkomst van menu-ontwerpers was een primeur in meerdere opzichten; voor het eerst kwamen alle menu-ontwerpers bij elkaar en dit jaar is het voor onze vereniging nieuw dat we ook 4-gangen-vegetarische-menu’s gaan ontwikkelen. Dit is ook een goed moment om uit te leggen hoe dat in z'n werk gaat bij onze vereniging.

Iedere ontwerper had een ‘blauwdruk’ van zijn of haar menu ingeleverd. Na de introductie zijn we in drie groepjes aan de slag gegaan om de blauwdrukken kritisch te bekijken en af te stemmen op de andere menu’s. Het vegetarische team keek naar welke gangen van een maandmenu geschikt zijn om op te nemen in de vegetarische menu’s. Vandaaruit gaat dit team de 4 gangen-vegetarisch menu ontwikkelen.  

Na een welkome pauze, hebben we met het gehele team de bevindingen doorgesproken en kunnen de menu-ontwerpers aan de slag om hun inspirerende menu’s verder uit te werken.