Nieuws en verslagen

Terug naar overzicht

Gefilterd op kenmerk: Masterclass

  • Terugblik MC zalmfileren

    18 december
    Door de mastercommissie werd donderdag 14 december jl een oude klassieker van stal gehaald: Zalm fileren in Katwijk aan zee. En hoewel we als vereniging hier eerder te gast waren, bleek de belangstelling nog steeds groot. 26 Les Amis-leden leerden hier de fijne kneepjes van het vak. We hebben verschillende leden moeten teleurstellen omdat de masterclass snel  volgeboekt was. Een enorme zalm van zo'n 5 kg werd terplekke van zijn schubben, vel en graten ontdaan. Een deel van de vis werd dezelfde avond nog gerookt gegeten en als sashimi verobberd met een glaasje wijn, maar het grootste gedeelte ging mee naar huis. Als filet en gravad lax zullen ze tijdens de kerstdis compleet tot hun recht komen. Het was in de koelcellen van Schuitemakers vis koud, maar het was ook een heerlijke en gezellige avond!Lees meer
  • Masterclass Zalm!

    10 oktober
    Graag nodigen wij jullie uit voor de masterclass “Zalm” op donderdag 14 december 2023 van 19.30-22.00 te Katwijk, onder begeleiding van professionele visfileerders en op locatie bij een vis-fileerbedrijf in Katwijk aan Zee.Lees meer
  • Masterclass Wijn en Spijs

    10 augustus
    De inschrijving voor de Masterclass Wijn en Spijs is geopend. Onder aankomende activiteiten en in de laatste nieuwbrief vind je een link om je op te geven!Lees meer
  • Masterclass Koken met Groenten een succes

    24 oktober
    Op zondag 16 oktober vond - voor het eerst in lange tijd - weer een masterclass plaats voor leden van onze vereniging. De nieuwe masterclasscommissie had een culinaire topper gestrikt voor een masterclass 'koken met groenten': sterrenchef Niven Kunz. Er bleek dan ook véél animo te zijn: maar liefst 24 leden waren aanwezig, naast Niven en de leden van de commissie. Samen maakten we een lunchmenu met zes verschillende gerechten: van gepekelde aubergine met geitenkaas en vijgen tot een crème karamel van pastinaak. Met vier personen per gerecht was het voorbereidend werk te overzien en was er ook tijd om even bij andere gerechten te kijken. Niven was steeds beschikbaar om tips te geven bij de bereiding en hoeveelheden.Lees meer
  • Masterclass Wijn en Spijs

    24 februari
    Heerlijke wijnen en fantastische gerechten, wat een plezier op deze zondagmiddag bij de masterclass Wijn en Spijs! Tanja Wesselius Lees meer
  • Hou het scherp!

    06 mei
    "Hou het scherp" was niet bepaald hou het kort. Een wereld apart waarin de deelnemers werden meegenomen in een rondleiding door Bas Winkel over de metallurgie, de soorten messen, en de wijze van behandelen/onderhouden en slijpen.Lees meer
  • Masterclass Tartelettes

    21 april
    Op 21 april 2017 hebben 8 kookleden zich bekwaamd in het maken van kleine taartjes (tartelettes). De masterclass werd begeleid door Marja Stam (chef vr1) en ondersteund door Marlon Offerman (wo1).Lees meer
  • Masterclass Verse worst

    26 maart
    Zondag 26 maart 2017 leerden we worst maken onder leiding van Yoast, ofwel meneer Wateetons. Vet, vlees, kruiden, en alle andere ingrediënten, weegschaaltjes en ook de gehaktmolens bracht Yoast allemaal zelf mee.Lees meer
  • Verslag masterclass food fotografie

    01 mei
    Met een select gezelschap van drie leden zijn we op 1 mei jl. een hele middag in onze kooklocatie aan de slag geweest met  het fotograferen van door onszelf opgemaakte bordjes.Lees meer