Cressperience Koppert Cress

Cressperience Koppert Cress

Vicevoorzitter
17 september 2025
Masterclass

Op 8 september waren wij te gast in Monster bij KoppertCress voor een de circa kleine 3 uur durende Cressperience, proeverij en rondleiding door de kassen. Er waren een 30tal leden aanwezig vanuit Les Amis de Cuisine.

De Cressperience is de kennismaking van en met de KoppertCress producten. Aan de bijzondere Ferrari fornuizen, kregen wij een korte inleiding van Eric Miete samen met Babette. Eric en Babette hebben ons vervolgens met ongelofelijke passie laten zien wat je allemaal met Cress producten kunt doen. En vooral dat de Cress producten lang niet alleen gebruikt kunnen worden ter decoratie. Zo kregen we diverse soorten Cress, verschillende smaak combinaties en enkele gerechtjes waar Cress in verwerkt was te proeven. Bijzonder waren ook de in Nederland gekweekte vanillestokjes, los van nog veel meer bijzondere Cressen.

Na de smaakbeleving kregen was de rondleiding door de kassen van Koppert Cress. Als eerste de zaaimachine, waar wij geen foto’s van mochten nemen i.v.m. bedrijfsgeheim. Bijzonder om te zien hoe gedetailleerd de machine werkt en wat het startpunt is van elke Cress.

De rondleiding werd vervolgt door de kassen. Hier liet Eric ons zien hoe de oude en nieuwe kassen eruit zien, het verschil in werken en we kregen een inzicht in hoe vooruitstrevend er wordt gedacht. Na de kassen liepen we door naar de koelruimte. Hier worden alle bakken direct gekoeld op het moment dat deze klaar zijn. Door het koelen in een donkere ruimte stopt het groeiproces en blijft de Cress langer houdbaar.

We sloten af in de verpakkingsruimte, waar alle soorten Cressworden verpakt en verscheept over de hele wereld. Natuurlijk wel alleen naar plekken waar de kwaliteit geborgen kan worden. 

Als afsluiting kreeg iedereen nog een doos met 8 bakjes diverse Cress mee naar huis om volop te experimenteren. 

Binnenkort zullen er hier, op onze website een aantal foto’s worden geplaats om deze ervaring van dit bezoek met de overige leden te delen, en wellicht om volgend jaar dit te herhalen voor leden die nu niet aanwezig konden zijn.