Masterclass Zalm!

Masterclass Zalm!

Masterclasscommissie
10 oktober 2023
Masterclass

Graag nodigen wij jullie uit voor de masterclass “Zalm” op donderdag 14 december 2023 van 19.30-22.00 te Katwijk, onder begeleiding van professionele visfileerders en op locatie bij een vis-fileerbedrijf in Katwijk aan Zee.

Wat kunnen jullie leren tijdens deze masterclass?
Productkennis en kwaliteit van vis, de verschillende soorten  messen en de fileer techniek. En dan zelf fileren, onder deskundige begeleiding. Zelf doen is hier de belangrijkste inspiratie. Een half deel van de zalm zullen we (deels) uitsnijden voor Sashimi, die je direct kunt nuttigen met garnituur en een drankje, of mee naar huis kunt nemen.

De tweede helft van de zalm zullen we gaan inleggen in kruiden/specerijen (Gravad Laks). Deze zal vacuüm worden verpakt, voor rijping en transport naar huis. Een mooi gelegenheid is het nuttigen van de Gravad Laks tijdens de feestdagen van december (bijvoorbeeld Kerst).

Enthousiast? Opgeven kan door hier een ticket te kopen.