Menu-ontwerpers gezocht

Menu-ontwerpers gezocht

01 oktober 2023
Maandkoken

We zijn op zoek naar menu-ontwerpers! 

Het samenstellen van menu’s is geen sinecure. Het vergt van de makers creativiteit, inzicht in smaak maar vooral ook gevoel voor de verwachtingen van de amateurkoks die zijn verbonden
aan Les Amis de Cuisine. Hun plezier op de kookavond is een belangrijke graadmeter voor een succesvol menu. Nu is het niet eenvoudig om in te spelen op de hooggespannen verwachtingen van de koks. “Zo veel koks, zo veel zinnen” enigszins parafraserend op een bekend spreekwoord.

De een wil een complexer menu, de ander een eenvoudiger, een derde wil meer sauzen terwijl weer een ander vindt dat slechts duurzame producten moeten worden gebruikt en dat er aandacht moet zijn voor meer gezonde ingrediënten.

De menu commissie probeert uiteraard aan de vele wensen te voldoen maar heeft gemeend door middel van dit document haar “beleidskader” voor de menu’s te moeten publiceren. Dit enerzijds om de verwachtingen te managen maar anderzijds ook als handvat voor de commissie zelf om te toetsen of aan de kwalitatieve eisen van de menu’s is voldaan.

De menu commissie streeft ernaar om menu’s samen te (laten) stellen en te presenteren die:
• Uitdagend zijn;
• Inspiratie bieden;
• Nieuwe trends op kookgebied volgen;
• De koks plezier bieden bij de bereiding.

Ben jij lid van onze vereniging en durf jij (eventueel samen met anderen) de uitdaging aan? Neem dan contact op met de menucommissie! (let op, i.v.m. privacy werkt deze link alleen voor ingelogde leden)