Integratiediner

Integratiediner

14 april 2018
Verenigingsactiviteit

Op zaterdag 14 april vond een zeer geanimeerd integratiediner in onze kooklocatie plaats. Het initiatief voor de bijeenkomst ging uit van de stichting Grenzeloos verbinden, een stichting opgericht door medewerkers van Buitenlandse zaken die activiteiten organiseert om de integratie van statushouders te bevorderen.

Onze kookvereniging heeft de locatie en ondersteuning bij de activiteit geleverd. Zo zijn de recepten door Heleen van 't Spijker gemaakt: van hummus tot griesmeelpudding, van linzensoep tot appeltaart en ook nog nasi met een gebakken ei en pindasaus. Een gebakken ei bij de rijst, dat werd maar raar gevonden. Ook waren enkele leden aanwezig om alles in goede banen te leiden en te helpen bij de bereiding van de gerechten.

Er is met veel passie en enthousiasme gekookt, door oud en jong. Vervolgens is alles met veel smaak verorberd. De deelnemers waren voornamelijk van Syrische afkomst. Iedereen vond het enorm geslaagd en er werd al voorzichtig geïnformeerd naar een vervolg. Die zal er zeker op enig moment komen.