Oktober
In onderstaande tabel kan je de receptuur vinden van het maandmenu, informatie over de begeleidende wijnen, en een link naar de blog waar je extra tips en trucs kan vinden betreffende de maandmenu's. Ben je op zoek naar kookinspiratie en wil je graag het archief induiken? Je kan in het menu van de website per maand het archief terugvinden.
Jaar | Menu (gerechten met een * alleen in het 6-gangenmenu) | Documenten |
2023 | Steak tartaar tomaat met gepocheerd ei* Gemarineerde langoustines met gegrilde paprika en watermeloen Bisque van langoustines met vanille en espresso* Dorade filet met knoflook beurre blanc aardappelchips Piepkuiken twee bereidingen met paddenstoelen creme Chocolade taartje met karamel, zeezout en vanille ijs |
4-gangen 6-gangen wijnen blog |
2022 | Eekhoorntjesbrood met een mousse van Westmalle en een saus van koffie Soep van aardpeer en roodlof met coquille en hazelnoot Tijgergarnalen met cantharellen, venkel, knolselderijpuree met een venkelwalnoot vinaigrette In hooi gerookte eend, pompoengnocchi en -salade en jus van druiven Bavette met vijgenchutney en shii-takes, pastinaakpuree, geroosterde ui, gemarineerde vijg en een koraal tuille IJs van geitenyoghurt met sinaasappelkaviaar, duindoornmousse en -compôte, chocolade spongecake en een krokantje van gesuikerd zeewier |
6 gangen |
2021 | Vis in blik: sardinesalade Topinamboerschuim met porcinipoeder Paddenstoelenflan met saus van eekhoorntjesbrood Snoekbaars, zuurkoolvariaties, peer, cantharellen Kippenhaasjes met morieljes, gerookte aardappelcrème en Old Amsterdam Appel-cranberry compôte met steranijstopping, bitterkoekjes en kaneelijs |
6 gangen |
2020 | Geen menu | |
2019 | Consommé van eekhoorntjesbrood met wonton van gekonfijte eend Tarte flambé met artisjok en oesterzwammen Gepocheerd eitje met aardappelsalade, spinaziemousseline en morillesaus Kabeljauwfilet in kruidenkorst met gesauteerde cantharellen Pork Wellington met wortel, abrikozensaus en knolselderij paddenstoelenpuree Bombe van kwark, witte chocola en bosbessen, ananas en een steranijssiroop |
6 gangen |
2018 | Mosselen Bloemkool - Amandel Octopus Varkenswang - garnalen Duif - biet Gesuikerde groenten – munt ijs - Kadaifi |
6 gangen |
2017 | Visworstjes met zuringsaus Peterseliewortelsoep met warm gerookte zalm Koolraap met paddestoelen Wilde eend met jus van wortel en rode biet Banaan - kokos - chocolade - rum Bokkenpootjes |
6 gangen |
2016 | Oestertempura en oestermayonaise Wentelteefje en gerookte forel Gekarameliseerde wortelsoep en uiencrème Zeebaars en anijschampignons Eens, bataat, biet, kingboleet Crème brûlée en koekjes |
6 gangen |
2015 | Gestoofde escargots op duxelles Carpaccio "new style" Zalmtimbocca "Pineau des Charentes" Paddenstoelenrisotto Rollade van kippendij, morieltjes, aardappelrol en romanesco Kaneelijstaart, wentelteefje en gekaramelliseerde appel |
6 gangen |
De menu's van 2000 t/m 2014 worden later nog toegevoegd. |