April

In onderstaande tabel kan je de receptuur vinden van het maandmenu, informatie over de begeleidende wijnen, en een link naar de blog waar je extra tips en trucs kan vinden betreffende de maandmenu's. Ben je op zoek naar kookinspiratie en wil je graag het archief induiken? Je kan in het menu van de website per maand het archief terugvinden.

Jaar Menu Documenten
2024 Zeeduivel, salade van snijboon en tuinboon met een zoete aardappelcreme*
Erwtenvichyssoise met een remoulade van gerookte forel en garnalen
Wortelquiche met koriander, salade van groene asperge in zoetzuur marinade, appel, witlof en frambozendressing*
Koningsboleten met spitskool en pastinaak
Lamsfilet met een korst van basilicum, geconfijte tomaatjes en gegrilde courgettes* 
Sinaasappelfestijn, abrikozenbavarois, sinaasappelsorbet, geconfijte sinaasappel, meringue met Grand Marnier* 
6 gangen
4 gangen
Wijnen
Blog
2023 Garnaal & komkommer
Okonomiyaki
Pijlstaart inktvis & paprika
Parelgort & biet
Lamsbout & raapsteeltjes
Yoghurt & aardbeien
6 gangen
4 gangen
Wijnen
Blog
2022 Lamsbout - Watermeloen - Pesto
Coquille – Triple Bier - Lamsoor – Bloemkool - Romanesco
Yoghurt-Groenten soep - Voorjaarsgroenten – Kappertjesmayonaise
Lamsrack – Pastinaak - Zoete ui - Aubergine
Geitenkaas - Veldsla - Bietjes - Peer – Walnoot
Meringue | Passievrucht | Mango | Yoghurt-honing ijs | Zure matten
6 gangen
2021 Geen menu  
2020 Geen menu  
2019 Langoustine | rammenas en raapjes| lamsoor | basilicumolie
Lamstartaar | auberginepuree | piccalillyschuim | broodsoldaatje
Gele tomatensoep | schapenkaasstengel
Zeeduivel | kokkeltjes | paprikacrème | waterkersrisotto | tuinbonen met spekjes
Gevulde lamsbout | stampotje raapstelen | sjalotjus | vijgen-basilicumsaus
Gestoofde rabarber | geitenkaassijs | obliekrul
6 gangen
2018 “Zand” | Scheermes | Zeekraal | Citrus
Dashi | Heilbot | Venkel | Radijs | Prei
Kimchi | Paprikacoulis | Gemarineerde groenten
Tong | Miso | Topinambur | Aubergine
Rouleau van Lam | Fleur de Courgette | Zoete ui | Mikado van aardappel
Sabayon en Meringue van Witbier | IJs van Gember & Citroen | Peer
6 gangen
2017 Niven’s Pizza met Meiknolletjes
Eenden maagjes met Coquille
Gerookte mosselen met Rode Poon
Geiten lamsbout met Ratatouille en Polenta
Citroengras soepje met Venkel, Appel en Kokos
Friese Dumkes
6 gangen
2016 Hollandse garnalen, avocado & yoghurt
‘Rockefeller’ oesters & zeewier
Zeebaars in zoutkorst, ratatouille & couscous
Appel spoom
Lamsrack, voorjaarsgroente & Hasselback
Kers & karamel
6 gangen
2015 Ganache van kippenlever, tuinbonen, perzik, ganzenlever en een jus van truffel en lam
Coquilles, gamba’s en gekonfijte bataat in schaaldierenbouillon
Pieterman, schorsenerenbeignets, stamppot van rucola en peterselieboter
Lamshaas, lamsjus, artisjok, sherry, hazelnoot en appel
Sorbet van passievrucht, sinaasappel, appel en bleekselderij
Eccles cakes, stiltonterrine, compote van peer en gember
6 gangen
2014 Oesters gegratineerd met kalfsmerg en rouleau van kalfslende met gamba
Voorjaarssalade met limoenmayonaise en gepocheerd ei
Saffraancrème-soep met zalm en amandelstengels
Coquilles met krabsalade op een bedje van doperwtencrème met crumble en ajo blanco van hazelnoot
Stoof van lamsbout geserveerd als ravioli met een schuim van asperges
Rabarber tiramisu
6 gangen
2013 Gerookte zalm, forel en truffel
Foie gras, langoustine en rucola
Zacht gegaarde roodbaars, sojabonen en radijs
Lamshaas, tamarinde en ananas-chutney
Époisses, dadel en amandel
Chocoladetruffel en kardemom
6 gangen
2012 Mousse van bloemkool met gelei van peterselie en bradoblokjes
Makreel met gerookte paprika en rosevalaardappel
Groene groentesoep met kaasstengel
Mini-bietentaartje met zachte geitenkaas
Gekruid speenvarken met lichtzoete dragonsaus op een bedje van andijviestamppot
Citroen-meringuepudding
6 gangen
2011 Jacobsschelpdieren met sjalottenpuree en gepeperde mandarijntjes
Broccoli-bloemkoolsoep met gerookte forel en grissini
Driekleurige visterrine met groentegarnituur
Spoom 2011
Lamsschnitzels met mandarijntjes en mandarijnensaus
Meringues met mandarijnenijs en mandarijnensiroop
6 gangen
2010 Appelsalade met gekaramelliseerde walnoten en forelmousse
Komkommernestje met radijs en kwartelei
Soep van pastinaak met krokante bacon en Shiso Purple
Aardappelpreirollade met paprikasaus
Zeeduivel met tomatensaus en risotto met olijven en basilicum
Trio van lamsvlees met voorjaarsgroenten
Soep van meloen en dragonsiroop, sorbet van rode grapefruits en venkelchips
6 gangen
2009 Little Gemcupjes met garnalen en mangosalsa
Mini-empanada’s
Gevulde kastanjechampignons
Gegrilde asperges met tonijn
Geroosterde – tomatensoep met focaccia
Gegrilde Sint Jacobsschelp met pompoen
Gevuld lamszadel met courgetteclafoutis
Gepocheerde perzik met Pedro Ximénez
6 gangen
2008 Trois amuses
Salade tiède au jambon de Parme
Potage printanière
Calmar aux nouilles noires
Gigot d’agneau au citron
Gâteau au chocolat à la Sacher
6 gangen
2007 Sushi de pommes aux harengs nouveaux marinés au genièvre
Crevettes roses au cheddar et à la mousse d’avocat
Filet de mulet à la laitue étuvée et la sauce safran
Magrets de canard à la sauce de cidre
Gigot d’agneau au jus de menthe et aux chips d’ail
Gâteau tiède au chocolat aux tuiles et au coulis de mangue
6 gangen
2006 Œufs de ferme frites au saumon fumé et chicons à la sauce truffée
Potage aux fines herbes et aux escargots
Lotte de mer poché en purée de poivrons rouges avec une salade aux asperges
Poussin sur son lit de lentilles rouges
Terrine de brie et de bleu d’auvergne à la gelée de port
Tom-pouce au pommes verts et à la mascarpone et sorbet de pommes
6 gangen
2005 Salade au jambon de Bayonne et au fromage de brebis
Creme de genouil a une tourelle de thon rouge et de frisee
Feuillete de filet de sole et de coquilles Saint Jacques a la sauce saffran
Sorbet a l'ananas
Canard de barbarie auc carotte a la Vichy et pommes de terre fondantes|
Delice au chocolat et creme glacee a la menthe
6 gangen
2004 Timbale tomates a la sauce hollandaise
Bisque van scampi
Sandre sur son lit de hochepot
Cotelettes d' agneau aux corbeilles de legumes
Composition de fromages
Tuiles, glace a vanille et mousse au chocolat
6 gangen
2003 Souffle d'epinards a la sauce hollandaise
Consomme de legumes aux petites boules d'oeufs croustillants
Turbot poche a la sauce coco
Ballottine de supreme de vollaile aux coeurs d'artichauts et a la polenta frite
Jarret d' agneau glace de miel a la sauce masala
Gateau glace de paques a la liqueur aux oefs
6 gangen
2002 Salade au rhubarbe et aux supremes de vollaile fumes
Creme mousseuse de poivrons au fromage de chevre et au pesto coriandre
Portobello marine avec aile de rais et salade rucola
Brioche au ris de veau sur son lit de choi pointu
Cotelettes de porc au abricots et pommes romarin, oignons farcis et mayonnaise aux herbes
Grand dessert aux fruits des bois
6 gangen
2001 Salade de mulet et sa vinaigrette de tapenade et de xeres
Creme de cevrettes aux quenelles de vollaile
Sandre sur son lit de hochepot au beurre persile
Carres d'agneau aux corbeilles de legumes et aux courgettes farcies
Paupiette de brie en chou-cabus vert
Creme glacee aux epices en croute de pate fillo
6 gangen
2000 Salade de rix sauvage a la sauce aioli
Terrine chaud de veau et d'epinards
Bisque de scampi
Tompouce de fyllo et de saumon et sa sauce sabayon
Petit rouleau de veau farci de fruits
Tartelette de pommes, glace tarragon et creme anglaise
6 gangen