Les Amis de Patisserie

 Les Amis de Patisserie is een vast onderdeel van Les Amis de Cuisine onder leiding van Marja Stam.

Wat houdt Les Amis de Patisserie in?

Een bakclub van ongeveer 10 leden, die elke twee maanden een ochtend bij elkaar komt om te bakken. Het is net als de kookavond: het doel is samen leren en doen, een gezellige ochtend en – in tegenstelling tot de kookavond: - het resultaat gaat mee naar huis. Tijdens de koffie bespreken we onze ervaringen. Ino van der Zijden komt af en toe langs en is onze steun op de achtergrond. Marja Stam (chef Vr1) is algemeen aanspreekpunt en neemt de chefstaken waar. Marja heeft de basisopleiding tot patissier afgerond.
Elke bijeenkomst heeft een thema, zoals petit fours, eclairs, chocola, taart en komen diverse technieken aan bod. Twee wisselende leden van Les Amis de Patisserie begeleiden steeds het thema en de ochtend. Op basis van wat theorie en voorbereide receptuur gaan we samen aan de slag. Uiteraard ruimen we ook samen weer op.

          

Wanneer?

Op de vrijdagochtend volgens het maandschema van Vr3. De tijdsduur is van 09.00 – 13.00 uur. Inloop vanaf 08.45 uur. Daarbij wordt er gewisseld met een wisselend schema; om de maand wordt of op de kooklocatie, of digitaal gekookt.

Heb je plezier in bakken en wil je je vaardigheden delen en vergroten, doe dan mee! Je kunt je aanmelden bij Marja Stam. Geef haar een belletje, appje of stuur haar een mailtje. Je draagt zorg voor een eigen basisset aan materialen, over het algemeen gebruikelijke materialen voor de thuisbakker. Info daarover volgt na aanmelding. De ingrediënten worden door de vereniging verzorgd tijdens de fysieke bijeenkomsten ; de kosten bedragen € 99,- inclusief btw.

Alles klaar? Bakken maar!